söndag, september 29

Bokmässan

Nu har jag kommit hem från Bokmässan, vilket mina fötter tycker om haha.
Eftersom att vi var där i två dagar så har jag sett mycket mer än förra året och jag har gått själv nästan hela tiden vilket var väldigt skönt.

Har köpt hela 7 böcker (och två armband) så nu har jag mycket att läsa!
Alla böckerna är pocket vilket så det blev inte så jättedyrt ändå haha.

Detta är första delen i en manga som också är en väldigt populär anime-serie.
Har tänkt se animen men det har helt enkelt inte blivit av.
När jag såg mangan blev jag glad eftersom att det var flera år sedan jag läste en manga och jag har velat läsa och se denna.
Köpt på Science Fiction Bokhandels monter för 110kr.

De Utvalda del 2 - Monstrets Dotter har jag velat läsa ända sen jag läste del 1 (som jag köpte på förra bokmässan) och älskade den!
Hoppas verkligen att denna är lika bra.
Köpt på Månpockets monter för 50kr. 
Förr eller senare exploderar jag har jag inte riktigt velat läsa, fråga mig inte varför för egentligen verkar den ganska bra. Men eftersom att alla säger att den är så bra och eftersom att jag behövde en fjärde bok (Månpocket hade ett 4 för 3 erbjudande) så köpte jag den.
Köpt på Månpockets monter, gratis kan man ju säga.

Har tänkt läsa själlös ett tag men det har bara inte blivit av. Lika bra att köpa den så att det blir av haha!
Köpt på Månpockets monter för 50kr.

Detta är tre böcker i samma serie (Sagan om s och eld a.k.a Game of Thrones)
Först köpte jag del 1, Kampen om Järntronen och del 5, Drakarnas dans. Jag såg dessa på Månpocket och tittade inte så noga eftersom att jag har velat läsa dessa länge då jag älskar tv-serien.
När jag och mina föräldrar sedan träffades för att äta och jag skulle visa vad jag hade köpt såg jag att det ju var del 1 och del 5, inte del 1 och del 2 som jag trodde eftersom att jag bara såg två böcker i serien där.
Så jag gick tillbaka för att byta mot del 2 men då såg jag att de faktiskt bara hade del 1 och 5.
Jag struntade i det och behöll 5an ändå och gick vidare.

Efter ett tag kom jag fram till Science Fiction Bokhandelns monter och såg då att de hade alla böckerna på engelska. Funderade ett tag på att köpa alla tre böcker som jag inte hade, men det skulle blivit ganska dyrt så jag köpte helt enkelt del 2, A Clash of Kings (Kungarnas krig på svenska).

Så del 1 och 5 är köpta på Månpockets monter för 100kr tillsammans.
Och den engelska boken i mitten, del 2, är köpt på Science Fiction Bokhandelns monter för 99kr.


Åh gud älskar alla dessa bags man får på de olika montrarna när man handlar!
Dess fick jag faktiskt båda två på Månpockets monter fast olika dagar (den längst till vänster fick jag på lördagen och den andra på söndagen, min teori är att Månpockets egna bags tog slut så de fick några av Bonnier som äger Månpocket)

Denna snygga påse fanns på Science Fiction Bokhandeln som från och med nu är min favorit bokhandel.
Som sagt så köpte jag även armband.
Doctor Who armband!
På detta står det "Exterminate!" vilket är det the Daleks (The Doctors största fiende) gör och säger typ…
Köpt på Science Fiction Bokhandeln för 49kr. Precis som det förra armbandet är detta ett Doctor Who armband och köpt på Science Fiction Bokhandelns monter för 49kr.
Men på detta är det en röd dalek, en grå cyberman och en blå tardis!


Här är de då på min arm tillsammans med mina snygga stämplar som man får så att man kan gå tillbaka in igen om man vill gå ut för att äta eller ta lite luft,
Ska kanske säga att jag faktiskt fick de två sista armbanden :D


Sen fanns det ju gratis grejer också. Som detta magnetbokmärke man kunde ta på Specsavers!
Och självklart fanns det massa godis! Vi åt upp det mesta innan men lite var kvar när vi kom hem…
På lördagen var jag även och lyssnade på två seminarier som hölls i Bonniers monter. Den första var Från blogg till bok som jag lyssnade ungefär den sista kvarten på och det var även det första jag gjorde på mässan i år, det var väldigt intressant att höra om hur författare som också bloggar kombinerar detta och sådant. Amanda Hellberg, Janina Kastevik och Johanna Lindbäck var det som var där, plus en av Bonniers förläggare, Karin Lemon.
Sen precis efter det så stannade jag kvar och lyssnade på  Har du författardrömmar? med återigen Karin Lemon, Janina Kastevik och Amanda Hellberg.
Det var också väldigt roligt att lyssna på, man fick reda på mycket om hur man skulle göra för att få en bok utgiven och hur man kunde göra för att få veta om boken är nått bra av ett proffs innan man skickar in den till förlag.
Och en viktig grej för alla framtida författare som läser detta, var att de sa att om man skickar in ett manus till en bok som inte blir publicerad och får ett personligt avslående och tips på hur man kan göra för att förbättra berättelsen, så betyder det att du har halva inne. Det är inte många som får personliga mejl eller brev tillbaka och om det står förbättringsmöjligheter så ska man försöka fixa det och sedan skicka in manuset igen, för då är det stor chans att man får sin bok utgiven.


Detta blev ett ganska långt inlägg och kanske lite slarvigt skrivit men nu är jag väldigt trött efter två hektiska dagar så det får ni ta.

1 kommentar: